Mami prosím chraň moje soukromí!

8. října 2020

Bylo mi řečeno, že jsem byla vymodlené dítě, rodiče se o mě snažili dlouho. Když jsem se jim konečně narodila, chtěli dělat vše nejlíp. Ve školce jsem chodila do různých kroužků, do hudebního – mám přece talent po taťkovi, do výtvarného – abych se správně rozvíjela a taky do sportovního. Jednu babičku máme na Moravě a druhou na Vysočině. Moc často jsem je nevídala, ale trávila jsem u nich prázdniny. Moje dětství bylo šťastné. Vše se změnilo ve chvíli, když jsem nastoupila na soukromý gympl v šesté třídě. Dostat se tam bylo těžké, ale jak říkala mamka, je to čest tam chodit.

Začalo to asi po dvou měsících. Jeden kluk našel na Internetu profil mé mamky. Věděla jsem o něm. Když jsem byla menší, dávaly jsme tam fotky spolu a pak volaly babičce, ať se podívá, co už umím. Nikdy mě nenapadlo, co z toho jednou bude. Jeden z mých nových spolužáků si některé fotky vytiskl a posílal je po třídě. Našel i jednu z naší dovolené v Chorvatsku, kde si jako tříletá hraju na písku (jak jinak, než nahá). Viděla mě celá třída! Další fotka byla z obýváku, když jsem měla neštovice a mamka mi je namazala pudrem. Bylo mi šest a zase jsem byla nahá. Nicméně nejhorší byla fotka ze zahrady, kde mě taťka vyfotil jak čůrám u stromu! Ten kluk ji o přestávce nalepil na nástěnku. Nevěděla jsem, co mám dělat. Všichni se mi smáli. Prosila jsem rodiče ať mě vrátí na základku, že na gympl už chodit nechci. Mamka neustále opakovala, že ta škola je prestižní a ať neblbnu. Začala jsem se bát jít do školy, až jsem tam jednou vůbec nedošla, seděla jsem v parku. Vydržela jsem to skoro dva týdny, než učitelka zavolala mamce. Všechno prasklo. Vrátila jsem se zpět na základku a mamka si profil smazala. Ty fotky tam jsou ale pořád a já se bojím, kdy na to přijde někdo ze spolužáků.

Natálie, 14 let

STOPonline.cz

Linka STOPonline.cz je určena k hlášení nezákonného obsahu, na který může každý z nás náhodně narazit na Internetu.

Naším cílem je především ochrana dětí a mládeže před některými typy trestné činnosti spojenými s prostředím Internetu. Zároveň se snažíme minimalizovat výskyt materiálů, které zobrazují především zneužívání dětí nebo nepatřičnou dětskou nahotu.

Na Internetu se také často setkáváme s fotografiemi, které pořídí rodiče, přátelé nebo známí a zveřejní je bez vědomí a souhlasu osob, kterých se bezprostředně týkají. Neuvědomují si, že právě tyto fotografie mohou být zneužité. Proto dalším důležitým aspektem naší práce je rychlé odstranění podobného obsahu. Věříme, že čím méně lidí si závadný obsah stáhne, tím menší je šance, že s ním později bude oběť konfrontována.

Nezákonný obsah můžete hlásit na https://stoponline.cz